הכי כיף לקום בבוקר עם ניחוחות בבית של קפה טרי. בין אם אתם מעדיפים את זה חזק ומרוכז או נעים יותר ורך, דבר ראשון הכל מתחיל בספל!
שאלה שאני נשאלת הרבה פעמים: למה בעצם לקנות ספלים וכוסות קפה מקרמיקה בעבודת יד כשאפשר לקנות בחנות? מה ההבדל בעצם?
אז קודם כל מהפן האישי כחובבת קפה עיצבתי מגוון רחב של ספלי קפה ותה לפי הצרכים והגחמות שלי.
ספל הקפוצ'ינו שלי הוא טיפה גדול יותר ממה שמקובל אבל קטן מספל לאטה. המבנה שלו עגול ופתוח שיהיה נעים ללגום את קצף החלב ושהמשקה יחליק בקלות מהכוס.
ספלי האספרסו שלי מביאים חוויה אינטימית מרוכזת של קפאין בעיצובים מרגשים שמעשירים את הפסקת הקפה שלי.
ספלי התה, נס קפה ואמריקאנו, הם ספלים יותר גדולים ומכילים במבנה ששומר על חום המשקה בעיצוב מעוגל ונשי.
ספלי "דניאלה" הם ספלי קפה בעיצוב כפרי-מודרני שיתאימו לכל סגנון עיצובי.
ויש כוסות אספרסו וכוסות קפה מקרמיקה ללא ידית שהם ה- BEST SELLER שלי ומגיעים במגוון צבעים.
את כל הכלים אני עושה בעבודת יד על האובניים (קדרות) אחד אחד, ולמרות הזהות בגודל כדי לשמור על מראה של סט, אף כוס אינה דומה לאחרת ובעלת אופי ייחודי משלה.
ניתן לחוש ולראות את עקבות האצבעות שלי על החימר.
הנה כמה תשובות שנתנו אנשים למה לקנות ספל קפה מקרמיקה בעבודת יד קדרות:
יש ספל סטנדרטי, מיוצר במפעל, גנרי, משעמם, לא מיוחד. ויש ספל שהוא אומנות. שהוא עבודת יד של אמן. ספל שהוא תהליך מחשבה, יצירה, תקומה, אולי נפילה, ספל שנעשה באהבה ועם סיפור מאחוריו. כשבאים אורחים ומגישים להם קפה, כולם שואלים עליו ורואים שמדובר בספל מיוחד.
מי שאוהבת עיצוב, מעריך אומנות ועבודת יד מבין שיש ערך נוסף לכלי.
אפשר לקנות ספל לשם ספל, ואפשר לקנות ספל שהוא עבודת אומנות, כמו תמונה לבית.
זה משהו קטן שמקפיץ את כל החלל שסביבו ומשדר מסר מסוים לעצמנו ולחברים שמתארחים בבית.
כי יש ידיים שעטפו את הכלי בתהליך היצירה שלו! אמן יצר את זה בידיים ולא מכונה, זאת אנרגיה אחרת לגמרי!
כדי להציג בבית פריטים ייחודים שלא נראו באף חנות אחרת.
טבלת מידות של כוסות קפה:
משקה ב-מ"ל | סוג משקה |
---|---|
60 | אספרסו קצר |
90 | אספרסו ארוך או כפול |
125 | קורטדו |
150 | פלאט וויט (flat white) |
160-200 | קפוצ'ינו |
250-350 | לאטה |
300 | אמריקאנו, תה, נס קפה |
Comments